Acai Berry 200g pulveris
Izvēlieties savu opciju
Hlorella BIO 500mg tabletes N180
Izvēlieties savu opciju
Acai Berry 2000mg and Green Tea 1350mg tablets
Izvēlieties savu opciju
Alfalfa 500mg 30 tablets
Izvēlieties savu opciju
F0268
Izvēlieties savu opciju
Wheatgrass 200g pulveris
Izvēlieties savu opciju
Moringa 250g powder
Izvēlieties savu opciju
Beetroot 400mg 90 tabletes
Izvēlieties savu opciju
Akai ogas 625 mg tabletes
Izvēlieties savu opciju
Godži ogu 1500 mg tabletes
Izvēlieties savu opciju
Kelp 120mg tabletes
Izvēlieties savu opciju
Moringa Strong 12000mg kapsulas
Izvēlieties savu opciju
Kas ir superēdiens?
Superēdiens ir vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu krātuve, kas atrodami dabīgos pārtikas produktos. Papildus vitamīniem tajos ir arī daudz barības vielu un daudz šķiedrvielu, olbaltumvielu un labo tauku.
Superēdienu noderīgas īpašības
Pateicoties augstajam uzturvielu saturam, superēdiens palīdz organismam darboties labāk. Tie dod enerģiju un tādējādi uzlabo dzīves kvalitāti. Tā kā superēdiens ir dabiski sastopams, organisms tos absorbē labāk nekā aptiekas produktus, kuriem bieži vien ir tādas pašas noderīgās īpašības.
Superēdiens ietver asai ogas, čia sēklas, godži ogas, kaņepju eļļu un sēklas. Turklāt brūnaļģes, lucerna, hlorella, spirulīna un maka tiek uzskatīti par superēdienu. Kurkuma palīdz izvadīt no organisma toksīnus, savukārt kvieši stiprina imūnsistēmu.
Superēdienu lietošana
Superēdiens tiek izmantots, lai palielinātu vitalitāti un organisma veselību. Papildus ieguvumiem veselībai, superēdienam ir arī patīkama garša. Tos droši var pievienot smūtijiem, putrām vai musli. Superēdiens bieži sastopams maisījumos, tāpēc vairāku superēdienu īpašības tiek apvienotas, lai rezultāts būtu vēl noderīgāks lietotājam.
Superēdiens palīdz regulēt vielmaiņu, uzlabo smadzeņu un nervu sistēmas darbību un veicina veselīgu miegu. Uztura bagātinātāji ar augstu olbaltumvielu saturu, piemēram, čia sēklas, spirulīna un hlorella, var būt noderīgi arī sportistiem, kuriem nepieciešams daudz olbaltumvielu.
Superēdienu blakusparādības un pārdozēšana
Lai gan superēdienam ir milzīgs skaits noderīgu īpašību, tos nedrīkst ļaunprātīgi izmantot, galvenais – zināt mēru. Tāpat kā vitamīnus un minerālvielas, arī superēdienu nevajadzētu pakļaut termiskāi apstrādei. Atkarībā no uztura pārēšanās var izraisīt gremošanas un veselības problēmas kopumā.